Belediye Başkanımız Vahap KÜÇÜK tarafından "Aşura Etkinliği" Düzenlendi.

DOĞANŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAYIN VAHAP KÜÇÜK TARAFINDAN DÜZENLENEN MUHARREM AYI AŞURE ETKİNLİĞİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ.

Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap KÜÇÜK tarafından düzenlenen Muharrem ayı ve aşure günü etkinliğine ilgi büyük oldu. Etkinliğe Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur POLAT, Malatya Cem Vakfı Şube Başkanı Eşref DOĞAN, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Daire Amirleri, Muhtarlar, Meclis Üyeleri ve Doğanşehir halkı katıldı. Yapılan etkinliğe ilgi büyük oldu.

Etkinlik dua ve ilahiler ile başladı. Yapılan etkinlikte konuşan Başkan Vahap KÜÇÜK, “ Muharrem ayı, özellikle birliğin, beraberliğin, kardeşliğin ve bereketin tescil edildiği ayın ilk gününü kutluyoruz. Özellikle bu ayda aşure ile beraber buna daha bir güzellik, daha bir beraberlik, paylaşım ve bereketin simgesi olan bu ayda özellikle kardeşliğin, birliğin, beraberliğin ön planda olması gerektiğini Hz. Hüseyin'in, Hazreti Muhammed'in (S.A.V) yolunda olduğunu, özellikle zulme ve haksızlığa karşı durduğu günün anlam ve önemini ifade eden bir günü idrak ediyoruz.

Dünya Müslümanları ve ülkemiz olarak zor günler geçirmekteyiz. Bizleri ayrıştırma noktasında elinden gelen tüm gayreti gösteren kişilere, ülkelere fırsat vermememiz gerektiğini özellikle söylemek istiyorum. Biz, burada tek Allah’a inanıyoruz, peygamberimiz tek, kıblemiz tek, kitabımız tek. Bu değerler bizim için çok önemli. Bizi birleştiren değerleri daha çok öne çıkarmamız gerekiyor. Acı olaylar yaşandı. Kerbela yalnızca belli bir kesimin değil, tüm İslam aleminin yüreğinde bir sızı, bütün İslam aleminin ortak acısıdır. Dileğimiz odur ki bu mübarek günlerde Yüce Mevla’mız bizlere merhametiyle muamele etsin ve aramızda barış ve kardeşliği yaysın. Bugünün başta memleketimize, bütün Müslüman alemine birlik, beraberlik ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum. Gözyaşının olmadığı, kanın dökülmediği bir gelecek diliyorum. Bugünün tekrardan Müslüman alemine hayırlı olmasını temenni ediyor, aşure etkinliğimize katılan değerli misafirlerimize ve halkımıza da teşekkür ediyorum” dedi.