DOĞANŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAYIN VAHAP KÜÇÜK’ÜN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Fahri Kâinat efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) yeryüzünü şereflendirişinin yıldönümü olan Mevlid Kandilini bir kez daha idrak edebilmenin huzurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız. Mevlid Kandili insanı insan yapan bütün güzelliklerin toplandığı rahmet elçisi Hz. Peygamberin (sav)’in doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme haftasıdır.

Resulü Ekrem Efendimize ümmet olmak, sadece onun varlığı ve doğumundan haberdar olmak değil, onun yolunu takip etmek ve örnek almak, sağlığında ashabına takdim ettiği değer ve ölçüleri zaman ve mekan sınırlarının ötesine taşımak ve onun şaşmaz rehberliğine sımsıkı sarılmaktır. İlim, hikmet, irfan, adalet gibi hayata anlam ve değer katan kavramların giderek yıpratıldığı, hırs ve menfaat kavgasının çığırından çıktığı ve bu kavgaların yer yer, zaman zaman din kisvesi altında yapıldığı bu günlerde onun yol göstericiliğine çok ihtiyacımız var. Dün olduğu gibi bugün de Hazreti Peygamberin adını ve onun getirdiği yüce değerleri, ashabı kiramın hayatını, dini değer ve kavramları, Müslümanların dini duygularını istismar eden din düşmanlarına karşı bu gün de vahyin ışığı ile gönüllerimizi aydınlatmaya ve insanlığın muhtaç olduğu manevi huzura dönüşmesine çok muhtacız. Bu kutlu gecede; Hayatı ve davranışlarıyla tüm insanlığa yol gösterici olan Peygamber efendimizin güzel ahlakını bir kez daha iyice anlamalı ve bu ahlakı kendi hayatlarımızda örnek alma gayreti içerisinde olmalıyız. Yüce Rabbimizin rahmet kapılarını sonuna kadar açtığı bu gecede, dualarımızda ailemizi, ülkemizi, İslam âlemini, şehitlerimizi ve bütün insanlığı da unutmamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlid Kandilinin tüm insanlığa sevgi, huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyor, başta Doğanşehirli hemşerilerim olmak üzere, bütün İslam âleminin mübarek Mevlid kandillerini tebrik ediyorum.

Vahap KÜÇÜK