Belediye Başkanı Sayın Vahap KÜÇÜK'ün 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ile İlgili Mesajı

12.3.2018 15:27:00

BELEDİYE BAŞKANI SAYIN VAHAP KÜÇÜK’ÜN 12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULU İLE İLGİLİ MESAJI

Devletin ve Milletin bağımsızlık sembolü olan ve istiklal sevgisi ile dolu Şair Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşının, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 97. yıldönümünü kutlamanın heyecanı içindeyiz. Kurtuluş Savaşı’nda milletimizin yazdığı destanları dizelerine döken Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımız ile milli mücadelenin ve milli iradenin hiçbir kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü ve kararlı olduğunun sesi olmuştur. İstiklal Marşı; Türk Milletinin yurt ve bayrak sevgisinin, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin ölümsüzleştiği eserdir.

İstiklal Marşı yazarımız Mehmet Akif, milletimizin yaşadığı en buhranlı dönemde, “Korkma” diye başlayan İstiklal Marşımız, kahraman ordumuza ve aziz milletimize umut aşılamış, milli mücadele ruhunun canlanmasına vesile olmuştur. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, her kelimesinde milletimize ait kutsal ve kadim değerleri bizlere miras bırakmıştır. Milli mücadele günlerinin heyecanını destansı bir şekilde yansıtan İstiklal Marşımız, dün olduğu gibi bugün de kalplerimizi, ruhlarımızı birleştirmekte, yolumuzu aydınlatmaktadır.

Büyük Türk Milleti’nin onurlu mücadelesinin anlatıldığı ve eşi benzeri bulunmayan İstiklal Marşımızın kabulünün 97. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum.

Vahap KÜÇÜK