Tüm Duaların Kabul Olması Dileğiyle, Regaip Kandiliniz Mübarek Olsun.

22.3.2018 11:32:00

DOĞANŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAYIN VAHAP KÜÇÜK’ÜN REGAİP KANDİLİ MESAJI

İslam alemi olarak mübarek üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandiline kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Regaip, Miraç, Berat ve Kadir gecelerini içerisinde bulunduran mübarek üç aylar, İslam dünyası için sevinç, bereket ve mağfiret ayları, kalplerin ve gönüllerin manevi doyum mevsimidir. Bu mübarek, bereketli ve faziletli gün ve geceleri amacına uygun olarak idrak etmeli, büyük bir nimet olduğunu bilerek fırsata çevirmeliyiz.

Regaip Kandili; Allah'a yürekten yöneliş ve yakarışın, nefsimizin yanıltıcı arzularından uzaklaşmanın günahlardan arınmanın, en güzel fırsatlarındandır. Regaip; mana itibariyle isteme, arzulama ve meyletmeyi ifade etmektedir. Dolayısıyla Regaip Kandilinde de anlamına uygun olarak tüm halkımız için Yüce Allah’ın ihsanını diliyorum. İçinde bulunduğumuz şu günlerde dünyanın çeşitli yerlerinde akan kanın, çekilen acıların ve ıstırapların bir an evvel durmasını ve yaşanan terör olaylarının son bulmasını, Müslümanların Yüce Allah'a daha derin bir şükür imkânı bulacağı bu güzel gecede, milletimiz için muhabbetin, sohbetin, samimiyetin artmasını temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Regaip Kandilinin, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, barış ve huzura vesile olmasını diliyorum.

Vahap KÜÇÜK