Belediye Başkanı Sayın Vahap KÜÇÜK'ün, 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajı.

29.8.2018 13:52:00

BELEDİYE BAŞKANI SAYIN VAHAP KÜÇÜK’ÜN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

30 Ağustos 1922 tarihi ordumuzun onurlu direnişi bağımsızlık ve vatan sevgisinin yüceliğini dünyaya kabul ettirdiği ve Türk Milleti için umutsuzluğun sona erdiği, özlemlerin düş olmaktan çıktığı, halkımızın insan olmanın onurunu ve erdemini yaşadıkları yeni ve aydınlık bir döneme girdiği tarih olmuştur. Bu nedenle tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisidir.

Bundan 96 yıl önce tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimiz, gösterdiği büyük kahramanlıklarla vatanımızı ve milletimizi yok etmeye çalışanlara karşı birlik ve beraberlik ruhu ile verdiği muhteşem bir mücadele ile büyük zaferi kazanmış ve bize bu mukaddes vatanı emanet etmiş, tarih sayfalarına kahramanlık destanlarından birini daha altın harflerle yazdırmıştır. 30 Ağustos; Türk Milletinin tarihinde dönüm noktası sayılacak savaşların kazanıldığı şanlı zaferin bayramıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutanlığında kazanılan ve Kurtuluş savaşımızın en önemli destanlarından biri olan bu büyük zaferin 96.  Yıl dönümünü kutlamanın büyük heyecanı ve gururunu yaşıyoruz. Türk milleti ve ordumuz; 30 Ağustos Zaferi'yle her karışı şehit kanlarıyla sulanmış Cennet vatanımızı parçalamak isteyenlere hak ettikleri cevabı en iyi şekilde vermiştir.

30 Ağustos Zaferi, Yüce Türk Milleti'nin tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. 30 Ağustos, toprakları işgal altında olan milletimize kayıtsız şartsız bağımsızlığı ve milli hâkimiyeti müjdeleyen gündür. Bağımsızlık Savaşı'nın kazanılmasını sağlayan en önemli etken Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki büyük ordumuz ve tüm yurttaşlarımızın, her şeyini ortaya koyarak vatan toprağına sahip çıkmalarıdır. Bu millet, o yokluk ve yoksulluk döneminde eşine dünyanın hiçbir yerinde rastlanmayacak bir mücadelenin sonucunda hiçbir ülkenin esareti altında yaşamayacağını göstermiştir. Birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiş olan milletimiz, hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. 30 Ağustos öyle bir zaferdir ki, bir toplumun küllerinden doğmasını sağlamakla kalmamış esaret altındaki birçok ulusa da örnek olmuştur.

Zaferin yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşadığımız bu anlamlı günde, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarını, vatanın bütünlüğü ve Yüce Türk Milleti'nin bağımsızlığı uğruna hayatlarını feda eden, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ediyor, Yüce Rabbimizden aziz şehitlerimize rahmet diliyorum.

Vahap KÜÇÜK