Belediye Başkanı Sayın Vahap KÜÇÜK'ün Miraç Kandili Mesajı

13.4.2018 09:12:00

DOĞANŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAYIN VAHAP KÜÇÜK’ÜN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

Sevgili Peygamberimizin (S.A.V) ihsan ve ikram dolu mucizevi bir yolculukla, Yüce Allah’ın yüksek huzuruna kabul edildiği Miraç gecesine ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerimizden biri de Miraç gecesidir. Miraç, bir yükseliştir. Miraç, başta Peygamber Efendimiz (S.A.V) olmak üzere her bir Müslüman için manevi bir terfi, Yüce Rabbimizle buluşma ve selamlaşma, O’nun katında yücelme ve yükselme demektir. Miraç, Yüce Allah’ın sonsuz ayet ve kudretini müşahede etmek için semaya kadar uzanan, içerisinde pek çok ilahi hikmet ve bereketi barındıran manevi bir yolculuktur.

Sevgili Peygamberimiz (S.A.V) Miraçtan bize üç büyük hediyeyle dönmüştür. Birincisi, günde beş kez Rabbimizle buluşma imkanı veren namaz, ikincisi, Bakara Suresinin son ayetleridir ki burada Rabbimiz bizlere yüksek sorumluluklarımızı ve zaaflarımızı birlikte hatırlatmaktadır. Üçüncüsü ise tevhid inancına sahip olan herkesin ebedi kurtuluşa ereceği müjdesidir.

Bu kutlu gecede Rabbimizden hata ve günahlarımızı bağışlamasını diliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, hemşerilerimin ve İslam Aleminin Miraç Kandilini tebrik ediyorum. Miraç değerlerinin tüm hemşerilerime hayrına vesile olmasını, yükseliş ve yücelişimizin nefislerimizden başlayarak dalga dalga toplumun her kesimini kuşatmasını, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Vahap KÜÇÜK