Belediye Başkanı Sayın Vahap KÜÇÜK'ün Berat Kandili Mesajı

30.4.2018 08:49:00

BELEDİYE BAŞKANI SAYIN VAHAP KÜÇÜK’ÜN BERAT KANDİLİ MESAJI

Tüm İslam alemi olarak mübarek Berat Kandilini idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız. Berat gecesi her birimiz için birer tefekkür, tezekkür ve yenilenme gecesidir. Berat; kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Yüce Yaradan’ın affına erebilmek için yaratılanı affetme, günahlardan arınma ve temize çıkma günüdür.

Kandiller; ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevi feyziyle de bunalan gönüllerimizi aydınlatır, zihinlerimizi berraklaştırır. Berat kandili de, ahlak ve erdemi, doğruluk ve dürüstlüğü, paylaşımı, hak ve hukuka riayeti, barış içinde yaşamayı,  her türlü şer, kötülük, zulüm, haksızlık ve adaletsizlikten uzak kalmayı öğretir. Yüce Allah’ın bizlere rahmet ve bereketini kat kat arttırdığı bu gibi mübarek geceleri değerlendirebildiğimiz sürece, güzel amellerle içini doldurabildiğimiz, yanlışlarımızın farkına varıp doğru istikamete yönelebildiğimiz ölçüde bizim için bereketli ve kazançlı zaman dilimleri olacaktır.

Bu önemli günde Rabbimiz bize kırılan kalpleri onarmayı, dargınlık duvarlarını yıkmayı, kin ve nefret duygularını aşmayı,  milletimize birlik ve dirlik, vatanımıza bütünlük ihsan etsin inşallah. Bu duygu ve düşüncelerle, Berat kandilinin kutlu olmasını diler, milletimizin, memleketimizin ve tüm İslam aleminin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ederim.

Vahap KÜÇÜK