BELEDİYE BAŞKANI SAYIN VAHAP KÜÇÜK’ÜN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

24.11.2018 09:23:00

BELEDİYE BAŞKANI SAYIN VAHAP KÜÇÜK’ÜN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Atatürk’ün 1928 yılında Başöğretmenlik Unvanını kabul edişinin 87. yıl dönümü kutladığımız bu anlamlı günde tüm öğretmenlerimi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.

Öğretmenler, üstlendiği misyonla geleceğimizin inşasında büyük pay sahibidirler. Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla kıyaslanmayacak kadar saygın, sınırları, okul ve sınıf duvarları ile tarif edilemeyecek kadar ağır sorumluluk isteyen; sevgi ve fedakârlık üzerine kurulu, özel ve kutsal bir meslektir. Öğretmenlerimiz gün geldi terör belasının kör kurşunlarıyla, gün geldi depremlerde eğitim verdikleri okulların enkazı arasında görev şehidi oldular. Şartlar ve imkânlar her ne olursa olsun, Başöğretmenlerinin kim olduğundan ve göreve ilk adım attıkları gün verdikleri sözleriyle geleceğimizin teminatı nesillerimizi yetiştirmekten vazgeçmediler.

Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden temellerinin güçlü ve medeniyet bakımından ilerlemiş olması öğretmenlerin üstün gayretlerine bağlıdır. Birlik ve beraberliğimizin teminatı özüne bağlı bireyler yetiştirecek olan öğretmenlerimizdir. Çocuklarımızı ham bir madde olarak ele alan öğretmenlerimiz, üzerlerinde titiz, dikkatli ve sabırlı çalışmalar yaparak, onları şekillendirirler.

Günümüzde devletlerin gücünün ilim adamlarının sayısı bilim ve teknolojideki seviyeleriyle ölçüldüğünü düşünürsek öğretmek gibi yüce bir görevin ifa edilmesi olan öğretmenlik mesleğinin önemi bir kez daha ortaya çıkar. İnsan yetiştirme sanatını icra eden öğretmenlerimiz ellerindeki işlenmemiş cevherleri, azimle, sabırla, sevgiyle birer şahesere dönüştürürler. Çünkü onlar bilirler ki bu şaheserler geleceğin garantisi, aydınlık yarınların umududurlar.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

Vahap KÜÇÜK