Belediye Başkanı Sn. Vahap KÜÇÜK'ün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı.

3.12.2018 15:37:00

Belediye Başkanı Sn. Vahap KÜÇÜK, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Vahap KÜÇÜK, “Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak açısından önemli bir gündür” dedi.

Belediye Başkanı Sn. Vahap KÜÇÜK, mesajında, “Engellilik sadece engellileri ve onların ailelerini ilgilendiren bir sağlık problemi değil, toplumsal yönüyle tüm insanlığı ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir durumdur. Tüm sağlıklı insanların birer engelli adayı olduklarının bilinciyle eğitim yılları, çalışma hayatı ve toplum içerisinde engellerle ilgili her türlü ayrım ortadan kaldırılmalıdır. Son yıllarda devlet kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların gayretleriyle engellerin sorunlarının çözümü konusunda ilerleme sağlandı. Ancak yapılması gereken daha pek çok çalışma var. Engelli vatandaşlarımızın önündeki tüm engellerin ortadan kalktığı güzel bir dünya kurabilme ümidiyle, engellilerimize ve ailelerine sağlık, mutluluk ve engelsiz bir dünya diliyorum" ifadelerini kullandı.

Vahap KÜÇÜK