BELEDİYE BAŞKANI SAYIN VAHAP KÜÇÜK’ÜN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİNİN 104. YILDÖNÜMÜ MESAJI

18.3.2019 08:48:00

Çanakkale zaferi tarihimizin olduğu kadar yakın dünya tarihinin de önemli savaşları arasında yer almaktadır. 18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir. Bu tarih, gerek taarruz gerekse savunma savaşlarının başarılarıyla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en gurur verici ve en parlak sayfalarından biridir. Türk ordusunun bu savaşta, çağın en modern silah donanımına sahip olan düşman kuvvetlerine karşı kahramanlık destanı yazması, şüphesiz ki Mehmetçiğin iman ve cesaretinden kaynaklanmaktadır.

Çanakkale; Bu destanı yazan kahraman Türk ordusunun savaşta dahi insanlığını unutmadığını tüm dünya milletlerine gösterdiği bir yerdir. İnsan olmanın, insana saygı duymanın, vicdan sahibi olmanın zaman ve yer koşuluna bağlı olmadığını, kahraman Türk ordusu tüm dünyaya Çanakkale‘den göstermiştir. Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı şekilde sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir. Bu düşüncelerle, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, kazanılan zaferde, Anadolu'nun her köşesinden Çanakkale'ye gelen, gözünü kırpmadan ölüme giderken “Çanakkale geçilmez” dedirten ve vatanı uğruna canını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyorum.

Vahap KÜÇÜK