BELEDİYE BAŞKANI SAYIN VAHAP KÜÇÜK’ÜN 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

19.5.2019 00:14:00

BELEDİYE BAŞKANI SAYIN VAHAP KÜÇÜK’ÜN 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti için önemli dönüm noktalarından biridir. 100 yıl önce, Samsun’da yakılan bağımsızlık meşalesi dalga dalga bütün yurda yayılmış ve neticede Anadolu toprakları üstündeki işgal gölgesi kalkmış, Türkiye Cumhuriyeti, 19 Mayıs 1919’da başlayan, Yüce Milletimizin göstermiş olduğu büyük bir direniş ve bağımsızlık mücadelesi ile meşakkatli bir süreç sonunda kurulmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Samsun’da başlayan Milli Mücadele hareketi başarıya ulaşmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. Anadolu’da başlayan bağımsızlık mücadelesi ile işgalci güçlerin mağlup edilmesi coğrafyamızdaki diğer mazlum milletlere de ilham vermiştir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs Bayramı’nı gençliğe armağan etmesi Türk milletinin gençliğe verdiği öneme güzel bir örnektir. Çünkü gençlik yarın demektir, gelecek demektir, umut demektir. Bugünle yarın arasındaki köprü olan gençliğimiz aydınlık yarınlarımızın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatıdır. Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler. Bu vesileyle yarınlarımızın teminatı ve ulusal bağımsızlığımızın sigortası olan gençlerimizi ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya niyetli şer odaklarına karşı uyanık olmaya davet ediyorum.

Bu duygularla, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere gazi ve şehitlerimizi minnetle yâd ediyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutluyor ve tüm gençlerimizi sevgiyle selamlıyorum.

Vahap KÜÇÜK