BELEDİYE BAŞKANI SAYIN VAHAP KÜÇÜK’ÜN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ VE ŞEHİTLERİMİZİ ANMA GÜNÜ İLE İLGİLİ MESAJI

14.7.2019 09:35:00

15 Temmuz 2016 gecesi umutlarımıza, hayallerimize, özgürlüğümüze pranga vurulmak istendi. O gece elleri silahlı çoğu asker kılığındaki hainler her gün gelip geçtiğimiz caddeleri, sokakları ve yolları kesmiş, Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Türk milletinin milli iradesine karşı bir darbe girişimi düzenlemek üzere bir araya gelmiş eşkıyalar gibiydiler. Bu hain darbe teşebbüsü Türkiye Cumhuriyetinin geleceğini dış güçlerin eline teslim etmeyi, Türkiye Cumhuriyetini sömürgeci Batılı devletlerin işgaline zemin hazırlayacak bir kaos ortamına sürüklemeyi amaçlıyordu.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamını, Meclisini, İstihbarat teşkilatını, Emniyet ve Silahlı Kuvvetlerini, Başbakanlık makamını teslim almayı amaçlayan ve bunun için devlet kurumlarını ve milleti bombalamaktan çekinmeyen bir yapı ile karşı karşıya kaldık. Bayrağımıza, ezanımıza, devletimize, devlet büyüklerimize, hak ve özgürlüklerimize kasteden bu alçak girişim, milletimizin kahramanca savunması ile püskürtüldü. O gece yüce Türk Milleti zalimlere karşı istiklali ve istikbali için direndi.
Türk Milleti o gece bütün vatanda bir oldu, birlik oldu, koca bir çığ, bir okyanus oldu. İnanan, savunan bir halkın önünde hangi güç durabilirdi ki. Çocuklarını kundakta bırakan analar, evlatlarını bekleyen babalar, kardeşlerini uğurlayan abiler, ablalar, Malatyalı esnaf, Ankaralı memur, İstanbullu balıkçı, torunlarının büyümesini bekleyen dedeler, hayata annesinin eteğine sımsıkı sarılarak tutunmaya çalışan çocuklar hepsi sokaklarda, meydanlarda gücü zulme alet edenlerin karşısına bir bayrak gibi dikildi. 15 Temmuz akşamında yüreklerinin tam ortasına dayanan namlulara imanıyla karşı çıktı. Kimimiz şehrin herhangi bir yerinde bir namlunun ucunda gençliğini bıraktı, kimimiz arkasında gözü yaşlı ama mağrur bir eş, bir baba ve bir çocuk. Kimimiz hayatının her dakikasını birlikte geçirdiği kardeşiyle birlikte şehadet şerbetini içti. Dün olduğu gibi bu gün de işte buradayız toparlandık ve gitmiyoruz. Sesimiz, rengimiz, inancımız, umutlarımız bir.

Terörün her türlüsünü lanetliyor ve kınıyorum. Gecenin karanlığının ardında güneşli bir gün gizlidir. İşte aziz şehitlerimiz, gazilerimiz o gece bir toprak nasıl vatan olur, nasıl vatan kalır bir kere daha gösterdiler bize. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır diliyorum. Gazilerimizi yürekten tebrik ediyorum. Vatanımızı bölmeye çalışan hainlere karşı, ülkemiz üzerinde oyunlar oynamaya kalkan şer odaklı güçlere karşı kahraman Türk insanı tek vücut olmuş ve büyük bir mücadele vermiştir. Bizlere düşen görev ise bu vatan evlatlarının emanetlerine sahip çıkıp teröre, şer odaklarına karşı 15 Temmuz 2016 günü olduğu gibi tek yumruk, dimdik ayakta durmaktır.

VAHAP KÜÇÜK

BELEDİYE BAŞKANI