[EĞİTİM] Belediye Personeline İlk Yardım Eğitimi Verildi.

5.9.2019 15:52:00

Doğanşehir Belediye Personellerine, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenleyen 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu kapsamında, Malatya İl Sağlık Müdürlüğü ve Doğanşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile 2 gün 16 saat ilk yardım eğitimi verildi.

Doğanşehir Belediye Meclis salonunda gerçekleşen iki günlük eğitimi tamamlanmasının ardından sınavda başarılı olan 20 kişi ilk yardım sertifikalarını aldılar.

Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap KÜÇÜK, ilk yardım bilgisine sahip olmanın önemli olduğu düşüncesiyle belediye personelini iki gün süren ilk yardım eğitim programıyla sertifikalandırmak istediklerini söyledi. Başkan Sayın Vahap KÜÇÜK; "Maalesef birçok insan ilk yardım konusunda yeterli bilgiye sahip değil. Bazen bilinçsizce  yapılan bir müdahale  telafisi mümkün olmayacak sonuçlara yol açabiliyor. İlk yardım yerinde ve zamanında yapılırsa hayat kurtarır, verilen bu eğitimle çalışanlarımız ilk yardım konusunda bilgi sahibi oldular." diye konuştu.