Doğanşehir Belediye Meclisinden Barış Pınarı Harekâtı’na Destek.

22.10.2019 10:44:00

Doğanşehir İlçe Belediye Meclisi Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin kuzeyindeki bölgenin terör örgütlerinden temizlenmesi, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekâtı’na destek açıklaması yaptı.

Belediye Meclis toplantısı, Belediye Başkanı Vahap KÜÇÜK başkanlığında olağanüstü toplandı. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne destek amacıyla karar alındı.

Belediye Başkanı Vahap KÜÇÜK yaptığı açıklamada "Ülkemiz, Fırat’ın doğusunda bulunan terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve DEAŞ’ın varlığını sonlandırmak, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlamak, bir barış koridoru tesis ederek Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce kendi topraklarına, evlerine dönüşlerini sağlamak amacıyla Barış Pınarı Harekâtını başlatmıştır. Öncelikle bilinmelidir ki bu harekât Türkiye için bir tercih değil, zorunluluktur. Çünkü sınırımızın hemen yanı başında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun ülkemiz için oluşturduğu tehdit ortadır. Bir terör koridoru oluşturma hesaplarını bozmak ve bekamızı güvence altına almak için yapılan Barış Pınarı Harekâtı, aynı zamanda tüm bölgeye huzur ve güvenlik vadetmektedir. Ülkemizin bu harekat ile gerçekleştirmeyi amaçladığı en önemli hususlardan biri de Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasıdır. Türkiye başından beri çözümün Suriye’nin toprak bütünlüğünden geçtiğini savunmuştur. Şu anda gerçekleştirilen harekât, bu amaç için de önemli bir adımdır. Türkiye Cumhuriyeti, Suriye halkının ve Türk halkının güvenliğini, refahını ve huzurunu istemektedir. Barış Pınarı Harekâtı bu çerçevede değerlendirilmelidir. Bu gerekçe ile Doğanşehir Belediyesi Meclisi olarak, Barış Pınarı Harekâtında ülkemizin ve Kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. İnanıyoruz ki gün, her türlü siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür. Çünkü söz konusu olan milli güvenliğimizdir, ülkemizin bekasıdır. Harekâtın başarı ile tamamlanacağına yürekten inanıyor, fedakâr Mehmetçiğimize muvaffakiyetler diliyoruz. Bildirinin Meclisimizce onayını arz ve teklif ederim" dedi.

Doğanşehir Belediyesi Meclis Salonunda yapılan toplantı sonrasında Belediye Başkanı Vahap KÜÇÜK ve meclis üyeleri Türk Bayrakları ile resim çekinip ilçe merkezinde bulunan çarşı esnaflarına Türk Bayrakları dağıtarak Barış Pınarı Harekatına Destek verdiler.