BELEDİYE BAŞKANI SAYIN VAHAP KÜÇÜK’ÜN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

8.11.2019 09:55:00

BELEDİYE BAŞKANI SAYIN VAHAP KÜÇÜK’ÜN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Fahri Kâinat efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) yeryüzünü şereflendirişinin yıldönümü olan Mevlid Kandilini bir kez daha idrak edebilmenin huzurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız. Bilindiği gibi O’nun getirdiği din ve bizlere verdiği mesajlarla karanlıklar aydınlığa, nefretler sevgiye dönüşüyor. Bugün, hepimizin üzerinde durması gereken şey de, O’nun güzel ahlakı ve bizlere öğrettikleri olmalıdır. Bugün tüm kırgınlıklar, yerini sevgi ve hoşgörüye bırakmalıdır. İslam âlemi olarak bu gece de, O’nun yüzü suyu hürmetine dualar ederek, O’nun sevgisi etrafında kalplerimizi birleştireceğiz.

Resulü Ekrem Efendimize ümmet olmak, sadece onun varlığı ve doğumundan haberdar olmak değil, onun yolunu takip etmek ve örnek almak, sağlığında ashabına takdim ettiği değer ve ölçüleri zaman ve mekan sınırlarının ötesine taşımak ve onun şaşmaz rehberliğine sımsıkı sarılmaktır. İlim, hikmet, irfan, adalet gibi hayata anlam ve değer katan kavramların giderek yıpratıldığı, hırs ve menfaat kavgasının çığırından çıktığı ve bu kavgaların yer yer, zaman zaman din kisvesi altında yapıldığı bu günlerde onun yol göstericiliğine çok ihtiyacımız var. Dün olduğu gibi bugün de Hazreti Peygamberin adını ve onun getirdiği yüce değerleri, ashabı kiramın hayatını, dini değer ve kavramları, Müslümanların dini duygularını istismar eden din düşmanlarına karşı bu gün de vahyin ışığı ile gönüllerimizi aydınlatmaya ve insanlığın muhtaç olduğu manevi huzura dönüşmesine çok muhtacız. Bu kutlu gecede; Hayatı ve davranışlarıyla tüm insanlığa yol gösterici olan Peygamber efendimizin güzel ahlakını bir kez daha iyice anlamalı ve bu ahlakı kendi hayatlarımızda örnek alma gayreti içerisinde olmalıyız. Yüce Rabbimizin rahmet kapılarını sonuna kadar açtığı bu gecede, dualarımızda ailemizi, ülkemizi, İslam âlemini, şehitlerimizi ve bütün insanlığı da unutmamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlid Kandilinin tüm insanlığa sevgi, huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyor, başta Doğanşehirli hemşerilerim olmak üzere, bütün İslam âleminin mübarek Mevlid kandillerini tebrik ediyorum.

Vahap KÜÇÜK

Doğanşehir Belediye Başkanı