Malatya Valisi Aydın BARUŞ İlçemizi Ziyaret Etti.

23.9.2020 11:09:00

Vali Baruş, Doğanşehir ziyaretinde ilçe kaymakamı Halil İbrahim Köroğlu ve Belediye Başkanı Durali Zelyurt’u ziyaret etti.

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt’u ziyaret ederek belediyenin ilçe genelindeki hizmetleri hakkında bilgi aldı. Doğanşehir Belediye başkanı Durali Zelyurt yaptığı açıklamada; “ Valimizi Doğanşehir Belediyemizde ağırlamaktan büyük bir onur ve kıvanç duymaktayız, bu nazik ziyaretinden dolayı öncelikle şahsım ve hemşehrilerim adına kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Vali Baruş daha sonra ilçede yapımları devam eden Hüsne Küçük Kız İmam Hatip Anadolu lisesi, Yıldız Küçük Anadolu Lisesi, Spor Salonu ve Erkenek Çok Programlı lisesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Burada açıklama yapan Vali Baruş, Doğanşehir ilçemizi ziyarette bulunduk. Halen devam eden Milli Eğitim yatırımlarımızı hemde Gençlik spor yatırımlarımızı baktık ve inceledik. Gerçekten Doğanşehir güzel tesisler kazanmış bunu müşahede ettik. Gerek ilçe merkezindeki 500 kişilik spor salonu, gerek 200 yataklı öğrenci yurdumuz var tamamlanma aşamasında. Yine ayrı bir yerde öğrenci yurdumuz ve okulumuz var. Şuanda önünde bulunduğumuz Erkenek Çok Programlı Lisesinin 16 derslik binası yeni bitti. Gerçekten çok güzel bina olmuş, temiz bir işçilik var. Çocuklarımız inşallah burada eğitim ve öğretimine devam edecekler. Hem ilçe merkezimizin hem mahallelerimizin böyle tesisler kazanması bizleri mutlu ediyor. Şehir merkezinde yaşayan vatandaşlarımız kadar taşrada yaşayan vatandaşlarımızın da mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın böyle standartlara erişmesi gerçekten hükümetimizin politikalarında uygun düşen bir gelişim. Dolayısıyla da Erkeneklilere hayırlı olmasını diliyorum. Bu güzel binanın çocuklarımıza öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Yine Erkenek’de bir halısaha inşaatı olacak gençlik spor olarak. Yer temin noktasında karar verildi inşallah onunda inşaatı yakında başlar. Dolayısıyla buradaki gençlerimiz hem spor tesislerimizden hem de eğitim olanaklarından yararlanmalı. Diğer yerlerdeki çocuklarımızdan bir eksikleri kalmaz. Bu çalışmalarda emeği geçen tüm arkadaşları tebrik ediyorum, Kaymakamımız Belediye Başkanımız başta olmak üzere. Halen Doğanşehir ilçesinde devam eden çok önemli yatırımlarda var. Yol yatırımları var yolların asfaltlanması, Doğalgaz çalışması İnşallah önümüzdeki süreçte Doğanşehir çok daha güzel bir görünüme kavuşacak tüm mahalleriyle birlikte. Buradaki insanlarımızda daha mutlu daha huzurlu yaşamlarına devam edecek” dedi.