Başkan Zelyurt’tan Kadir Gecesi Mesajı

8.5.2021 11:18:00

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, ´Kadir Gecesi´ nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Kadir Gecesi günahlardan arınma gecesidir. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’de, fazileti, bereketi bol olan bu gecenin önemine dikkat çekilmiş, bu gecede tan yeri ağarıncaya kadar dua için açılan ellerin boş çevrilmeyeceği ifade edilmiştir. Kuran’da Kadir Gecesi, şu ayette anlatılır; “Şüphesiz biz o Kur’an’ı Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesi nedir bilir misin? Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. O gece melekler ve ruh Rabbinin emriyle her bir iş için veya her bir kişi için inerler de inerler. O gece tan yeri ağarıncaya kadar selam ve esenliktir.” Kadir Gecesi, şüphesiz İslam aleminin en mübarek gecesidir.

BU GECE TÜM İNSANLIĞA BARIŞ, HUZUR VE SAĞLIK GETİRSİN

“İnsanlığa rehber olarak indirilen Kur’an-ı Kerim’in niyaz olduğu gecedir. Allah’ın müjdelediği gecedir. Allah tuttuğumuz oruçları ve ibadetlerimizi kabul etsin. Bu kutsal geceyi en güzel şekilde değerlendirerek bol bol dua edelim. Allah’ın rahmetini ve bereketini inanan kullarına dağıttığı, duaların kabul olduğu bu mübarek gecenin bereketinden faydalanmayı, rabbim cümlemize nasip etsin. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Doğanşehir’li Hemşehrilerim olmak üzere, aziz milletimizin ve Türk İslam aleminin Kadir Gecesini kutluyor, bu gecenin tüm insanlığa barış, huzur ve sağlık getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.